zárcsere

Zárcsere | Hirtelen választás

A zárcsere nekem a legrosszabbkor jött. Éppen utaztunk volna nyaralni, már be voltunk pakolva és útra készen, amikor a zár felmondta a szolgálatot.
Olaszország volt a cél. A repülő jegyek e voltak foglalva. Most először döntöttünk úgy, hogy sem a férjem, sem pedig Én nem szerettünk volna ennyi időt levezetni. Repülővel pedig röpke két óra alatt oda is érünk. Na, ez a terv bizony dugába látszott dőlni. Még ha a zárszerelő egy órán belül ki ért volna, akkor is elkésünk. A szüleink mind a kettőnknek vidéken élnek, arra sem volt esély, hogy ott maradjanak a lakásban, és Ők intézzék el a zárcsere folyamatát. Csak fogtuk a fejünket, mert nem tudtunk mihez kezdeni.
Sokat gondolkodtunk, mi lehetne a jó megoldás ebben a helyzetben. Igazából arra a megoldásra törekedtünk, hogy a legkevesebb anyagi vesztességgel járjon. Végül úgy döntöttünk, hogy a férjem marad otthon, mi pedig elindulunk a repülő térre. Mi elrepültünk, a férjem pedig rendelt a következő napra egy repülő jegyet. Egyszerűen nem tudunk más megoldást találni. Talán így volt a legkevesebb a veszteség. Azon is gondolkodtunk, hogy egy esti római járatra vásárolunk jegyet, de nem tudtuk előre, hogy mikor érne ki a zárszerelő és mennyi időt venne igénybe a zárcsere.

Nagyon rossz állapotban voltunk, amikor elindultunk a gyerekekkel a vakációra. Semmi sem úgy jött össze, ahogy azt elterveztük. A férjem előtt, aki otthon maradt állt még egy nagy feladat. Több lakatos céget hívott fel, akiket az interneten talált. Végül a Záróra volt az, ahol szinte azonnal tudtak segíteni, kedvező áron. Nyilván a zárcsere sem úgy történt, hogy mindegy mennyibe kerül, csak legyen megcsinálva. Ha már így alakult, körültekintően járt el ebben a kérdésben és árajánlatot is kért előre. Nem kellett mást tennie, mint tájékoztatni telefonon a szakembert, hogy mi van a kulcsra írva. Ez egy kiinduló pont volt az árban. A legkedvezőbb árajánlatot sikerült kiválasztani.

Miután a szakember kiérkezett, neki látott a zárcsere folyamatnak. Hamar kiderült, hogy a zárszerkezet elavult volt és ezért romlott el. Az csak pont az i-re, hogy ilyenkor hibásodott meg, amikor utazni készültünk.

Az a legnagyobb baj, hogy az ember ebben a helyzetben nem is tud semmit tenni. Nem tudunk bele bújni a zárba és nem is tudjuk kivédeni. Addig, ameddig jól működik, senkinek nem jut az eszébe, hogy megnézetesse. Hiszen ennyi erővel, akkor a lakásban agyon sok minden kellene szakemberrel megnézettetni.
A zárcsere egy váratlan dolog. Végül azonban, ennek ellenére a nyaralás nagyon jó volt és emlékezetes.

Mi őket választottuk.